Det er bryllupstid - husk de 5 grundregler

Det er bryllupstid – husk de 5 grundregler

Det er bryllupstid og hvis du er inviteret til en festlig begivenhed

Det er bryllupstid og hvis du er inviteret til en festlig begivenhed, bør du være bevidst om de 5 grundregler, så du ikke kommer til at gøre dig selv eller brudeparret forlegen. Det kan være det er dit første bryllup, eller at du bare har lyst til at få de uskrevne regler opfrisket.

I begge tilfælde har Informationsbasen set nærmere på 5 ting du skal huske på eller undgå, for ikke at gøre dig selv uheldig bemærket, på den ellers lykkelige dag. Se de 5 grundregler her.

Regel 1: Du må ikke vælge kjole i sort, hvid eller rød

Som kvinde må du hverken vælge kjoler i sort, hvid eller rød. Det siger de uskrevne regler og dem bør du holde dig til. Disse farver er “forbudte” da de kan forbindes med forskellige ting, der ikke foretrækkes.

Den sorte kan associeres til begravelser, den røde er for romantisk og den hvide er for tæt på brudekjolen. Så du står foran en udfordring, hvor du skal vælge en anden farve, eller en kjole med flere farvesammensætninger.

Regel 2: Hold dig fra for udfordrende tøj

Du bør ligeledes holde dig fra at gå for udfordrende klædt. Nedringede kjoler og meget lårkorte modeller er et NO-GO, som du bør holde dig fra. Det må ikke blive for vulgært, så der er flere forhold du skal have i baghovedet, når du vælger tøj til bryllupet.

Regel 3: Du må ikke overstråle brudgommen

Som mand er det afgørende at du ikke overstråler brudgommen. Det betyder, at hvis han har valgt at bære jakkesæt, må du ikke møde op i smoking eller kjole & hvidt. Der er en rangstige inden for herremoden, som du skal forholde dig til.

Hvis han vælger at komme i smoking, kan du sagtens gøre det samme, men husk at holde dig fra sæt i samme farver. Medmindre han vælger en almindelige farve som sort eller meget mørkeblå.

Det kan være nødvendigt at forhøre sig om brudgommens tøjvalg, inden man vælger selv, i hvert fald hvis du vil være helt sikkert på at iføre dig noget andet. Så der gælder samme grundregler for herre- og damepåklædningen, omend det er forskellige aspekter man bør fokusere på.

Regel 4: Opfør dig pænt under middagen

Stemningen og atmosfæren plejer at få det til at ske automatisk, men du bør opføre dig pænt under middagen. Forstået på den måde, at hvis du plejer at komme med kække bemærkninger til bordet og være meget højrøstet, skal du prøve at dæmpe dig en smule.

Til de fleste bryllupper vil det ikke være populært, da det er brudeparret som er i fokus. Det er DERES dag og du skal derfor passe på med at stjæle deres rampelys. Selv hvis du plejer at joke og være god til det. Prøv at finde en gylden balancegang, hvis du er den type.

Er du særdeles glad for vin, bør du ligeledes passe på ikke at få for meget, tidligt under middagen. Det kan hurtigt gå galt og du bør ikke være fuld, før bagefter. Det kan i hvert fald skabe en række uheldige episoder.

Regel 5: Mød i kirken i god tid

Sidst til noget af det vigtigste, nemlig at du møder i kirken i god tid. Intet vil være mere kikset, end hvis du kommer et par minutter for sent. Du skal ofte være der mindst 5-10 minutter før bruden kommer. Det er standard til de fleste arrangementer.

Så tag alle dine forholdsregler, for at du ikke kommer for sent. Alt andet vil være en mindre katastrofe. Hvis brudefamilien er hengivne, skal de nok kunne tilgive dig, men det efterlader bare et uheldigt indtryk, hos resten af festens gæster.

Vi håber du er blevet lidt mere klar på dit næste bryllup – god fornøjelse!

Læs også:

https://www.voresstoredag.net/billeder/

https://www.voresstoredag.net/blog/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/broholm-slot/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/bryllups-video/

https://www.voresstoredag.net/bryllupsbilleder/

https://www.voresstoredag.net/bryllupsfotograf/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/bryllupsfotografer/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/bryllupsfotografering-ved-professionel-fotograf/

https://www.voresstoredag.net/bryllupslokaler-jylland/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/de-nye-fotografer-til-bryllup/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/det-gamle-mejeri-bryllup/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/dragsholm-slot/

https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/dronninglund-slot/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-aalborg/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-aarhus/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-albertslund/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-birkerod/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-borkop/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-brondby/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-bryllup-fyn/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-bryllup-jylland/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-bryllup-sjaelland/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-ebeltoft/